Ja robię tak - grzyby po kaszubsku.

Składniki
1 durszlak ugotowanych grzybów
1/2 kg cebuli
2-3 ząbki czosnku
3/4 szkl oleju
2 marchewki
zalewa:
3/4 szklanki wody
2 łyżki ostrej papryki (jeśli ktoś woli mniej pikantne dania, można zmniejszyć ilość papryki)
1 łyżeczka chili (można pominąć)
5 łyżek cukru
6 łyżek octu 10%
5 łyżek pasty pomidorowej

Sposób przygotowania przepisu:
grzyby po kaszubsku.

1. Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki, wypłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą, nieco posolić zagotować. Gotować ok 5-10 minut i odcedzić.
2. Do rondla wlać trochę oleju i podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka; pod koniec dodając posiekany czosnek. I marchewkę w kostkę ,Wlać resztę oleju i dodać grzybki. Zmniejszyć ogień.
3. W tym czasie zrobić zalewę. Do rondla wlać wodę i dodać pozostałe składniki zalewy. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
4. Do grzybów dodać gotującą sie zalewę. Wymieszać chwilkę podotować i natychmiast przekładać do słoików. Mocno zakręcić. Słoiki położyc na desce do góry nogami.
Smacznego:)