Składniki dla 12 porcji!
-
1 kg białej ryby pokrojonej w 1-cm kostkę
-
4 limonki, wyciśnięte
-
1/2 pomarańczy, wyciśniętej
-
1 łyżka oliwy z oliwek
-
1 zielona papryczka chili, posiekana
-
5 zielonych cebulek, posiekanych
-
2 mango, pokrojone w kostkę
-
3 pomidory, wypestkowane i posiekane
-
garść świeżej kolendry, posiekanej
-
sól i pieprz do smaku
-
1 awokado, pokrojone w kostkę
Sposób przygotowania
(Samo przygotowanie: 15 min; plus 1 godz. 40 min marynowanie oraz 1 godz. 55 min gotowanie)
-
W szklanej lub ceramicznej misce wymieszać rybę z sokiem z limonek, sokiem pomarańczowym, oliwą i papryczką chili. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.
-
Dodać cebulkę i mango, delikatnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kolejne 10 minut.
-
Dodać pomidora i kolendrę, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Skropić sokiem z limonki, posolić, dodać awokado i podawać.
Smacznego! :)