PRZYGOTOWANIE
Składniki można wcześniej wstawić do lodówki aby się schłodziły. Ogórki umyć, osuszyć, przyciąć końce, obrać pozostawiając co około 1 cm wąskie paski skórki (dla dodania smaku i koloru).
Awokado obrać, przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ włożyć do pojemnika blendera, dodać ogórki, oliwę, cebulę, jogurt grecki, sok z limonki, ocet, szczyptę soli, miód lub cukier. Dodać 2 szklanki zimnej wody i zmiksować. Połowę ziół można zmiksować lub posiekać. Podawać z resztą posiekanych ziół oraz szczyptą świeżo zmielonego pieprzu. Można też posypać posiekaną zieloną papryczką chili.
PROPOZYCJA PODANIA
WSKAZÓWKI
Jeśli chcemy od razu podawać schłodzoną zupę, możemy część wody zastąpić lodem, wszystko zmiksować. Jeśli nie dodajemy lodu wstawiamy zupę do lodówki do schłodzenia (www.kwestiasmaku.com)
SMACZNEGO