03.03.21, 16:00Fot. screenshot - TVP Info

Odlot! Senyszyn przypomniała sobie stare czasy? Chce recenzować nominacje biskupów

Joanna Senyszyn zapomniała najwyraźniej, że nie jest już członkiem PZPR, a władze państwowe nie decydują o obsadzaniu stolic biskupich. Posłanka postanowiła zrecenzować decyzję papieża Franciszka, krytykując powołanie abpa Tadeusza Wojdy na metropolitę gdańskiego.

We wtorek w południe Stolica Apostolska ogłosiła decyzję papieża Franciszka, który mianował dotychczasowego arcybiskupa białostockiego nowym arcybiskupem gdańskim. Decyzję ojca świętego postanowiła skrytykować posłanka Lewicy Joanna Senyszyn, która napisała nawet w tej sprawie list otwarty.

- „Papieską decyzję o mianowaniu Pana metropolitą gdańskim przyjęłam ze smutkiem i zdziwieniem. Po papieżu Franciszku spodziewałam się decyzji progresywnej, zgodnej z ideami, które głosi, a nie okopywania na dotychczasowych pozycjach” – pisze posłanka.

- „Wiem, że Watykan nie miał wielkiego wyboru, bo polscy biskupi – zwłaszcza od czasu katastrofalnego pontyfikatu Jana Pawła II – są rozbestwieni przywilejami, zdemoralizowani, oderwani od rzeczywistości. A jednak można było poszukać wśród biskupów młodszych, mniej znanych, którzy nie zdążyli się jeszcze – jak Pan – skompromitować publicznymi wypowiedziami dowodzącymi nietolerancji, homofobii, nienawiści do kobiet i zwykłego nieuctwa, kiedy chciał Pan powołania przykościelnych punktów terapii LGBT” – dodaje dawna działaczka Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej.

Cóż, widać posłance przypomniały się „stare, dobre czasy”.

kak/Facebook, DoRzeczy.pl

Komentarze

PRAWDA2021.03.4 9:20
To jest Łeb Ruskiego Bolszewika co mieszka w Polsce ==
gogogo2021.03.5 1:41
Powinno być "to jest YEB...."
jax2021.03.4 8:26
Kobitę poniosła fantazja, ona sama i mężczyźni do recenzowania:).
ar.2021.03.4 8:13
Ona sobie nic nie przypomniała , ona cały czas trwa w tym samym ... Słyszałem że założy biuro , gdzie będzie rejestrowac wszystkich członków pzpr , satanistów i innych bezbozników , aby stworzyć fundusz, z którego zapłaci za wszystkie zbrodnie, morderstwa popełnione przez pzpr i innych bezbozników, do których się zalicza... Najpierw wypłaci Kościołowi i rodzinom za zamordowanych księży oraz żołnierzom niezłomnych
fedcb2021.03.4 8:07
"Wielka profesor" z nominacji PZPR!
PRAWDA2021.03.4 1:31
BOLSZWIK RUSKI
custos vigilantium2021.03.4 0:41
Odlotu nie było. Powinien być, niech ona odleci na Kamczatkę. Albo lepiej niech odbędzie pieszą pielgrzymkę na Kamczatkę (której - niestety! - nie odbył gen. Wojciech Jaruzelski) z głośnikiem przytroczonym do plecaka i odtwarzającym przez 24 godziny na dobę "one way ticket!".
JPIII2021.03.3 21:49
Tych pedophilów trzeba kontrolować.
ta...2021.03.4 0:25
Dokładnie!!! Lewackie środowiska nawalają na Kościół Katolicki, a podobno "najciemniej pod latarnią". Sprytne... Kto najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja"?
ela2021.03.3 19:55
Całkiem baba zdurniała...
Senyszyn ?2021.03.3 19:45
To postać made in CCCP .
Anonim2021.03.3 19:27
"spodziewałam się decyzji progresywnej" Decyzje nie dzielą się na progresywne i regresywne, ale złe i dobre. A może jeszcze ktoś wprowadzi podział na decyzje "modne" i "niemodne" ?
bonzo2021.03.4 8:27
Spodziewałam się zmiany zmianowej. Masło maślane.
Dziadek2021.03.3 19:11
Popatrz wnuku tak będą wyglądać twoje skarpety jak i nie będziesz prał .
Zachowuje się2021.03.3 19:05
jak mentalna dziewczyna Bon ..... nie, nie, nie - Lucyfera
jahiramać2021.03.3 19:07
Ta skarpet lucyfer nie nosi.
Klapaucjusz2021.03.3 18:55
Za starych czasów, to królowie Polski mianowali biskupów. To skończyło się wraz z rozbiorami Polski, które Kościół Katolicki poparł.
Jarema Wiśniowiecki2021.03.3 19:06
Bredzicie ignorancie , Papież zawsze sam decydował. Co prawda bywało że czasem monarcha pisał do Papieża w tej sprawie . Nic nie wiesz czerwony parchu.
Klapaucjusz2021.03.3 20:08
Napisałem, że król “mianował” a nie “powoływał” biskupów. Nie raz papieski kandydat był odrzucany przez polskiego króla,ale to było w czasach gdy Polska nie była kościelnym lennem. I nie wmawiaj nam, że jesteś polskim patriotą, bo tacy nie chodzą na pasku biskupów.
gogogo2021.03.5 1:52
W dawnych czasach biskupi pełnili też konkretne funkcje polityczne w kraju. Dlatego powoływał ich papież, ale mianował król. W ten sposób tworzył on swoje stronnictwo polityczne, byli to jego zaufani ludzie. Te czasy minęły już bezpowrotnie. Warto o tym pamiętać....
tak to było u was - w Kacapii, a robił to car.2021.03.3 19:07
U nas papież.
Anonim2021.03.3 18:14
Każdy proboszcz powinien być powoływany przez burmistrza a biskup przez marszałka województwa i może wtedy katoliccy notable tak by się nie panoszyli jak dziadowskie bicze. Każdy urzędas watykański powinien być zatwierdzany przez świeckie władze. Kobieta ma 100% racji.
Jarema Wiśniowiecki2021.03.3 19:08
Przecież ciebie czerwony pokraczny człowieku to nie dotyczy . Ty racjonalista
Ot parodia2021.03.3 20:25
Ta pudernica z skrzeczacymi czerwonymi wargami i zoltymi pazurami niech sie zajmie swoim potworem spaghetti a nie naszym Kosciolem.
PRAWDA2021.03.3 18:05
Tak wyglanda Boszewicka Gęmba ==
turkuć podjadek2021.03.3 17:36
senyszyn ty stara larwo .....umyj dupsko , bo zalatywa .....
Fredro2021.03.3 17:24
Ta lewaczka, jak i zresztą każdy lewak powojenny, odpowiada za morderstwa, wyniszczanie Narodu, szabrownictwo, morderstwa na duchownych, rabunki majątków i złamane życie milionów ludzi. Trzeba im zabronić wypowiadania się w przestrzeni publicznej i nałożyć na nich obowiązek prawny ekspiacji za zło popełnione.
Anonim2021.03.3 17:33
Pal sandały głupolu.
Jarema palownik Wiśniowiecky2021.03.3 19:10
A ty prostaku wolisz pal na ostro czy drzazgi ci nie będą przeszkadzały ?
ALA2021.03.3 16:57
prosze was nie pokazujcie tej pani bo moje dzieci sie boja mowia, ze to czarownica
Böno2021.03.3 17:05
A do tego jeszcze jakby posłuchały jej pięknego, skrzeczącego głosiku, to trauma mogła by pozostać na całe życie.
kinga2021.03.3 16:52
ta baba mnie wyjatkowo wkurza moze by jej tak raz a dobrze...
miron2021.03.3 16:51
Senyszyn...cóż jakoś tak przypomina z charakteru, posiadanej wiedzy (i jej braków) i kultury bycia swoje ideowe patronki: W.Wasilewską i H.Sawicką.
AAAtomek...Po11...proud jew2021.03.3 16:44
Jeebałem Jezusa w duupę a Maryję w mordę! - - - Ale Senyszyn nie mogę!
ola2021.03.3 16:54
icek glupcze jeszcze dzis mozesz stanac przed obliczem pana
Paszol2021.03.3 20:29
Odezwal sie parchaty ryj Belzebuba 👹👹👹👹
Komu zależy aby z COVID19 zrobić2021.03.3 16:42
"ZWYKŁĄ GRYPĘ"? Ich twórcom - KÖREWSKIM CHINOM! - - - Wszelka zaraza jest od nich: azjatycka grypa, ptasia grypaa, świńska grypa, SARS .... Wszystko przychodzi z KÖREWSKICH CHIN! - - - Mają wszędzie swoich płatnych byłych UB-ców jak matis89(katolik), Walter - Radziszewski - wyjątkowo tępi i wtórni analfabeci. Ale za takie grosze jaki im płacą KÖREWSKIE CHINY - mają KÖREWSKICH matołów! -----------------
matis892021.03.3 16:38
,,Po papieżu Franciszku spodziewałam się decyzji progresywnej, zgodnej z ideami, które głosi''. Typowa gadka lewakoateistów i ich polityków czczących swojego pana i przywódcę religijnego Głowę Watykanu Bergoglio najbardziej ze wszystkich religii.
matis89 - płacą ci, ty chuju nie katolik2021.03.3 16:42
abyś gnój po różnych forach rozrzucał. Pewnie miałeś ubecką emeryturę, a PIS ci odebrał. Super! - - - - Zaśmierdzą ci te gówna, jakie ci skośnookie brudasy płacą!
ladychapel2021.03.3 16:35
Jezeli w jakiejs firmie czy organizacji przez dziesieciolecia dochodzi do przestepstw seksualnych to.... ?
Anonim2021.03.3 16:51
Zostaw, gnido, w spokoju Zatokę Sztuki w Sopocie. Molestowali, owszem, ale to nie księża!!! Oni mogą! Porządni lewacy, nomenklatura UBecko-PZPRowska, masoni, biznesmeni, wyłudzacze VATu, zwolennicy Tuska i PO. Odczep się!
Anonim2021.03.3 16:32
Kleruchy wolałyby żeby nikt im na ręce nie patrzył, zwłaszcza jak je pchają w dziecięce majtki.
Keller-Krawczyk2021.03.3 16:52
Jawna zazdrość przez ciebie przemawia, pedale. Nie afiszuj się tak publicznie ze swoim zboczeniem!
itd2021.03.3 16:21
Fronda woli pedofili nominować bez weryfikacji. Takie czasy.
Tajny2021.03.3 16:24
Fronda nie mianuje pedofili z kibucu czy wśród celebrytów. Za dużo by ich było.
Anonim2021.03.3 16:17
ewangelicy na przyklad (parafianie) maja wplyw na wszelkie nominacje duchownych w kosciele i moga ich tez odwolywac. Ale to ni w KK...
Jawny2021.03.3 16:19
To jeszcze nic! Ateiści mogą sobie wybierać bogów! Albo ich detronizować! (do czasu).
szlames, co ty pierdolisz?2021.03.3 16:49
he?
Szloj Megdałes2021.03.3 16:53
Ha!
januszek2021.03.3 16:15
Szanowna pani się nie martwi...Za kilkanaście lat w tym kraju nie będzie kogo nominować na stanowiska biskupie..I Chwała Panu..!
Jawny2021.03.3 16:22
Znalazł się prorok. "Kilkanaście lat?" Aż tyle?! Idź na całość w swych chorych fantazjach: "Za kilka dni!" A za kilka dni, gdy nic się nie zmieni, będziesz dalej chrzanił o "kleruchach-pedofilach".
ladychapel2021.03.3 16:54
"Szanowna"? "Pani?" Co ty, na łeb upadłeś?!
Jarema Wiśniowiecky2021.03.3 19:18
1000 lat takie robaki jak ty pohańcu drą te prostackie mordy , kościół upadnie kościół upadnie . No i co ? Jajco ci..lu czerwony. K. K. był jest i będzie w POLSCE POTĘGĄ , moralną duchową finansową intelektualną kulturową. Po tobie nawet prochu nie bedzie a K.K. będzie w Polsce tym czym był i jest.
Böno2021.03.3 16:14
To co wypisuje Szynyszyn potwierdza, że biskup Tadeusz Wojda to świetna decyzja papieża Franciszka. Natomiast to, że głupia Synyszyn została profesorem, to wstyd i hańba. Ciekawe ile jej rodzice zapłacili za zdane egzaminy, że w ogóle takie coś mogło ukończyć studia?
Anonim2021.03.3 16:11
Jako stuknięty ateista, zapiekły wróg Polski i Kościoła do recenzowania biskupów nadaję się JA!
AAAtomek2021.03.3 16:12
Właśnie. Trafiłeś w punkt. Precz z Senyszyn!
Po 11...2021.03.3 16:13
Co, kurvva, ty masz do pięknej (inaczej) Senyszyn?
ladychapel2021.03.3 16:14
Nic nie mam. Jestem w końcu pedał!
katolicka kretynizacja Polski2021.03.3 16:15
Zamknijcie się! Publiczne kłótnie zboczonych lewaków tylko cieszą PIS-owców.
Oficer LWP2021.03.3 16:16
Jesteście porypani.
Zdumiony katol2021.03.3 16:17
Ale odkrycie! "Porypani" to bardzo delikatnie powiedziane...
Wojefócky2021.03.3 19:13
Wielbiciele skarpet się zebrali , kółko cocoldow se załóżcie ciule czerwone .