Sałatka ziemniaczana - prosta, treściwa, przepyszna! Podana z dodatkiem boczku stanowi znakomity dodatek do obiadu, albo piwa. 

Wcale nie jest skomplikowana i nie potrzeba do niej wymyślnych składników, a zapewni nam wiele wspaniałych smakowych wrażeń. 

Składniki:

-4 duże ziemniaki
-2 jajka ugotowane na twardo
-200g wędzonego boczku
-1 czerwona cebula
-2 ogórki kiszone
-1/2 pęczka koperku
-3 łyżki jogurtu naturalnego
-1 łyżka majonezu
-1 łyżka musztardy
-sól, pieprz do smaku

Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na suchej patelni lub na niewielkiej ilości tłuszczu, przekładamy na ręcznik papierowy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek siekamy, jajka, cebulę i ogórki (ja lubię w skórce, ale można obrać) kroimy w kostkę i umieszczamy w misce wraz z ziemniakami i boczkiem. Dodajemy majonez, musztardę i jogurt. Solimy i pieprzymy według upodobań i dokładnie mieszamy.

To wszystko. Smaczego!

daug