27.11.20, 11:00Fot. via Pixabay - mp1746

Piątek - a więc post. Oto przepis na doskonały gulasz rybny!

Gulasz rybny jest lekki i smaczny. To miła odmiana od schabowych, mielonych i kurczaka. Jego niewątpliwą zaletą jest duża ilość warzyw, które dostarczają wielu cennych witamin. Wszystkie zasady zdrowego żywienia mówią, że trzeba jeść ryby. Może pora się dostosować i zacząć dbać o swoje zdrowie?

Przygotuj:

 1 kg filetów rybnych (dorsz, mintaj)

    1 paprykę

    2 pomidory

    1 cebulę

    2 ziemniaki

    3 ząbki czosnku

    szklankę bulionu warzywnego

    pół szklanki śmietany

    łyżeczkę mąki

    łyżkę soku z cytryny

    łyżkę posiekanej natki tymianku

    łyżkę słodkiej mielonej papryki

    4 łyżki oleju

    sól, pieprz

 

Krok 1

Dania rybne nie są zbyt skomplikowane, nie musisz się obawiać żadnych kłopotów w kuchni.

Krok 2

Zacznij od odpowiedniego przygotowania filetów rybnych. Musisz je skropić sokiem z cytryny.

Krok 3

Posiekaj cebulę i czosnek, a później zeszklij je na oleju.

Krok 4

Pokrój w kostkę paprykę i ziemniaki i samaż je w rondlu z czosnkiem i cebulą 5 minut.

Krok 5

Do powstającego gulaszu rybnego włóż teraz obrane ze skórki i pokrojone pomidory.

Krok 6

Całość zalej bulionem i zagotuj.

Krok 7

Danie rybne już prawie gotowe. Teraz ułóż na wierzchu filet i dopraw gulasz papryką, ziołami, solą i pieprzem. Całość musi się gotować około 20 minut.

Krok 8

Pod koniec gotowania wlej śmietanę wymieszaną z mąką, delikatnie rozprowadź w rondlu i pozwól, by gulasz z ryby gotował się ostatnie 5 minut.

Krok 9

I oto gulasz z ryby - sposób na pyszny obiad. Smacznego!

Komentarze

M.2020.11.27 14:30
Akurat wasz post mam w dudzie i walsnie jem kurczaka :) Na kolacje bedzie szynka hiszpañska. Na marginesie, widze krewetki na fotce, których nie ma w przepisie. No coz, jaki portal, takie fotki. Z bogiem, szczurki
Jenny2020.11.27 14:13
Kto w tej krypto redakcji pracuje,strona techniczna tego gowna jest na poziomie informatyki z gimnazjum.W doslownie kazdym artykule sa bledy.W piatek nie ma postu.Na zdjeciu,to nie gulasz,to fish base do przygotowania fish pie!
Ryba w piąteczek nie jest zwierzęciem.2020.11.27 11:57
A krzywy banan w UE nie jest bananem.
Krzysztof2020.11.27 11:35
Niech redaktor poprawi tytuł bo w piątki nie ma postu tylko wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych. Kodeks Prawa Kanonicznego 1249-1253
@redakcjafronda nie odróżnia ryby od krewetki2020.11.27 12:01
a pan tu KPK przytacza.
Anonim2020.11.27 11:28
Czy to portal katolicki? W piątki nie ma postu!!!!! Idioci nie mają pojęcia o tym że w piątek nie ma postu tylko wstrzemięźliwość od spożywania mięsa. Czy tak trudno poznać różnicę?
Po 11 ...2020.11.27 11:18
A tak trochę poważniej, to na zdjęciu widzę krewetki. W składnikach przepisu ich brak. Pytam więc, czy to bóg ześle krewetki do gulaszu?
baćka Łukašenka2020.11.27 11:15
Bóbr to nie mięso.
Anonim2020.11.27 11:14
To portal katolicki, więc mogę chyba zapytać, na jakiej podstawie stwierdzono, że ryba to nie mięso? Pytam zupełnie serio.
Po 11 ...2020.11.27 11:19
Na zdjęciu są też krewetki, czyli skorupiaki. Też są z mięska, mniam :)
Po 11 ...2020.11.27 11:13
A to zdjęcie, to czasem nie abortowane płody? Jak dla mnie fotka powinna trafić na antyaborcyjne ciężarówki. Robi wrażenie i szokuje :)
AAAtomek2020.11.27 11:08
I takie felietony na frondzie mają sens! Brawo. Resztę swoich bzdurnych materiałów możecie skasować.